Skip to main content

Werkwijze

De eerste keer dat je komt kan zijn voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur, als je dat een prettig idee vindt. In dat gesprek kunnen we het hebben over jouw klachten en mijn mogelijkheden. Daarna bepaal je dan of je een nieuwe afspraak wilt maken voor het vervolg: het intakegesprek en de therapiesessies.

Het kan ook zijn dat je direct een afspraak wilt maken voor dit intakegesprek, een lang en diepgaand gesprek van anderhalf à twee uur waarin we ingaan op je klachten, je verleden en je gezin van afkomst en de doelen die je wilt bereiken. In enkele woorden samengevat: Wie ben jij, hoe ben je zo geworden en hoe doe jij wat je doet? Dit intakegesprek kan al heel verhelderend werken; een buitenstaander die zonder oordeel meekijkt en goed luistert naar wat je (niet) zegt.

Behandelplan

Ik maak na de intake een behandelplan, bespreek dit later met jou en we gaan in de volgende sessies aan de slag met bijvoorbeeld hypnose. Zoals je onder de knop ‘Informatie’ kunt lezen kan in hypnotherapie gewerkt worden met veel technieken en combinaties daarvan. Soms is het fijn om een sessie te doen waarbij je op de bank ligt, je ogen dicht hebt en in diepe ontspanning bent, soms hebben we een sessie waarin je staat en loopt. Dit gaat allemaal in overleg met jou. Na enkele sessies evalueren we samen de resultaten en passen eventueel het behandelplan aan.
Vaak zijn een paar sessies al genoeg om je veel beter te voelen. Maar het kan ook langer duren, dit is mede afhankelijk van de duur van je klachten, de frequentie van de sessies en je eigen inzet. Die inzet kan bijvoorbeeld zijn: het regelmatig luisteren naar een cd waarop een ingesproken tekst staat die je helpt om te stoppen met roken of je leert om dieper te ontspannen. Die inzet betekent ook dat je bereid bent om een aantal sessies te ondergaan en er dus ook echt voor te gaan!

Therapie ruimt uiteindelijk je ‘rugzak’ op en maakt het leven lichter maar raakt meestal oude, diep weggestopte pijnstukken en is dus niet altijd even fijn. Onder die oude pijnstukken zit je ware zelf en die is zó de moeite waard om opgediept en weer voluit levend  te worden!