Skip to main content

Kindertolk

Een andere kijk op het gedrag van je kind.

Als ouder weet je precies wanneer het niet zo lekker loopt met je kind. Je kind vertoont gedrag dat je lastig vindt of waar je je zorgen over maakt; is bijvoorbeeld boos, verdrietig, bang, druk, slaapt slecht of luistert niet naar je. Het kan ook een lichamelijke klacht hebben die maar niet over gaat. Misschien zoek jij hulp voor je kind maar wil je niet dat je kind in therapie komt? Dan is de inspiratiecoach methode een oplossing!

De inspiratie van je kind

inspiratiekindKinderen spiegelen dingen naar hun ouders. Soms herken je dit, bijvoorbeeld als je kind een bepaald gebaar net zo maakt als jij. Soms is het lastiger te herkennen, als je kind iets spiegelt dat je niet zo goed kent van jezelf; de kwaliteiten van jezelf waar je je niet zo bewust van bent. We hebben allemaal onze kwaliteiten die we in het leven gebruiken. We hebben ook kwaliteiten die we (weer) zouden mogen laten opbloeien of juist wat minder mogen gebruiken. Je kind wil je met zijn of haar gedrag onbewust iets vertellen, en wel waar het niet zo lekker loopt in JOUW leven. Het wil je laten zien wat er op dit moment in jouw leven om inzicht, aandacht of een volgende stap vraagt.

Wanneer je bereid bent (samen met mij) naar de boodschap van je kind te luisteren en wanneer deze helder is voor je, krijg je heel veel informatie die waardevol is voor jezelf. Als je je laat inspireren door je kind en de dingen gaat doen zoals ze bij je passen, heeft je kind zijn of haar (onbewuste) doel bereikt en kan het zijn of haar gedrag loslaten.

Hoe gaan we te werk
inspiratiekindIn het eerste gesprek vertel je, aan de hand van de vragen die ik je stel, over het gedrag/de zorgen/het probleem m.b.t. je kind. Je kind is hier niet bij. Na afloop van dit gesprek vertaal ik het verhaal dat jij aan mij hebt verteld zodanig dat dat niet langer over je kind gaat maar over jou. Tijdens de tweede afspraak staat dit tweede verhaal centraal. We kijken samen naar de stukjes die weerspiegeld worden, wat de kern van de boodschap is en nemen de tijd om stil te staan bij het gevoel dat dit jou geeft. Doordat de je nu anders naar jezelf en naar je kind kijkt, ontstaat er ruimte voor beiden om te kunnen helen. Uiteraard kijken we ook of er verder nog iets nodig is voor jou en/of je kind om het nieuwe inzicht een plekje te geven in jullie leven. Tijdens de derde afspraak kijken we opnieuw naar het gedrag of de gezondheid van jouw kind. We staan stil bij de veranderingen, zowel bij je kind als bij jezelf. Als deze bevredigend zijn, dan sluiten we het traject af.

Mijn opleiding
Ik heb bij PresentChild van Janita Venema de opleiding tot kindertolk met goed resultaat afgerond en gebruik als inspiratiecoach de methodiek die ik hier geleerd heb.